Tuesday, 29 December 2015

Masalah jerawat

Ramai yang bimbang apabila jerawat naik  dan tidak surut. Bagaimana cara untuk menghilangkannya? Disini kami memperkenalkan skincare ajaib atau lebih dikenali Magic Skincare. Bukan sahaja wanita tetapi kaum lelaki juga terbukti mampu menghilangkan masalah jerawat , kulit berminyak dengan hanya menggunakan Magic Skincare


Anda bila lagi?

Whatsapp 014-9659831 utk keterangan lanjut juga stokis dan agen berdekatan.

Sunday, 20 December 2015

Punca Jerawat

10 SEBAB yang  menyebabkan jerawat:
1.Perubahan hormon
Apabila berlaku perubahan hormone seperti akhir baligh remaja, mengandung, datang  haid ataupun menopause bagi wanita, jerawat akan timbul disebabkan hormon dalam badan,iaitu hormon androgen (testosterone) yang ada dalam badan lelaki dan wanita. Kebiasaannya seawal seminggu sebelum kedatangan period sehingga seminggu setelah habis period,jerawat akan mudah naik pada bila-bila masa. Ketidakstabilan hormon ini kadang-kala terkawal dan sekiranya tidak terkawal, masalah ini akan berlanjutan. Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 ‘an - 40 'an. Selain daripada itu, penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12 juga menyebabkan perubahan hormon berlaku
2.Tekanan (Stress) 
Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.Tekanan ada dua, sama ada emosi atau fizikal.

  • Tekanan fizikal:
  •  Exercise atau bersukan tanpa rehat yang cukup
  • Tidur yang tidak mencukupi/tidur lewat/tidur tidak teratur
  •  Jadual seharian yang sangat ketat
  •  Merokok, pengambilan dadah

    Tekanan emosi:
  • Bimbang atau kerisauan yang berlebihan
  • Buli
  • Masalah hubungan rumah tangga atau kekasih
  • Kerja /study yang banyak
3.PemakananPemakanan yang tidak seimbang seperti kacang,makanan berperisa,seafood (udang,ketam,sotong,kerang),budu,belacan,makanan berminyak/bergoreng,telur,daging,ayam goreng,makanan berlemak spt santan,dairy products spt susu lembu,coklat.

 4.Toksin

Jika kita tak pernah membuang toksin sejak pengambilan pemakanan yang tidak terkawal sehingga umur kita mencecah 30 tahun, bermakna dah macam-macam sisa toksin terkumpul dalam badan kita ni. Jika sistem semula jadi tubuh kita tak mampu untuk membuang toksin tersebut secara semula jadi, itulah yang akan menyebabkan kulit mudah kusam, berjerawat dan banyak lagi keburukan lain


5.Faktor Genetik

Ada keturunan di mana kulit mukanya tidak bermasalah seperti golongan arab yang rata-rata bermuka putih licin, dan tidak berminyak manakala jerawat menghantui hidup golongan asia. Kat Malaysia memang top dengan produk antijerawat dan tidak mendapat sambutan oleh masyarakat Arab. 


6.Allergic atau alahan

Alergic atau alahan apabila menggunakan kosmetik,foundation,cream muka baru atau pencuci muka baru yg ada bahan-bahan chemical tertentu yg tidak sesuai dgn kulit. Cara pembersihan make up yang tidak betul juga menyebabkan liang roma tersumbat. Pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak juga memberi masalah jerawat di kulit. Bukan tumbuh kat muka je,..kat badan pun ada..jangan tak tahu ye.


7. Perubahan biologi badan

Ada segolongan individu kandungan minyak (sebum) di kulit berubah komposisi. Ada pulak golongan yang menghadapi perubahan pada sel kulit muka


8.Persekitaran & Pencemaran

Habuk atau udara yang tercemar seperti asap dan bahan kimia terutamanya di bandar-bandar besar,kilang-kilang boleh menyebabkan jerawat dihadapi oleh hampir semua penduduk kawasan tersebut. Bahan-bahan ini menutup liang roma dan menyebabkan inflammasi (radang) kemerah-merahan pada kulit.


9.Jangkitan pada kulit & Resdung

 Kuman (bacteria) jenis propionobacterium acnes boleh membiak di kelenjar sebum di kulit kita dan menyebabkan jerawat. Atas sebab itu jerawat  dinasihatkan tidak dipicit kerana apabila dipicit, kuman di dalam kulit tersebar ke kawasan sekitar dan menyebabkan jerawat di permukaan yang lebih luas.tapi tula yang jenis tangan tak boleh dok diam harus je garu si jerawat tu kan..sudahnye tinggal parut segala.Inilah yang saya buat dulu sampai kulit dah tak rupa kulit…sekarang dah licin..hehe


10.Faktor Cuaca

Perubahan cuaca serta cuaca panas juga adalah faktor jerawat keluar. Iklim negara kita ni hujan panas je kan..iklim yang tak menentu ni pun boleh menjadi sebab timbulnya keadaan kulit berjerawat.

Cara mudah mengatasi jerawat degil ini:-




Saturday, 19 December 2015

Tiada Lagi Rasa Segan

Sebelum ini pelanggan kami malu untuk berhadapan dengan tetamu. Mungkin kerana masalah jerawat yang menghantui  dan kadang kadang segan apabila di tegur kulit berjerawat. Jangan bimbang masalah tersebut dapat diselesaikan dengan Magic Skincare. Seperti pelanggan kami telah membuktikkannya.



Jerawat dibahagian dahi telah tiada dan kini fokus untuk menghilangkannya dibahagian pipi.

Hubungi kami untuk keterangan lanjut whatsapp 014-9659831




Parut Jerawat pudar


Pernah mengalami masalah jerawat dan meninggalkan parut serta kesan yang sukar untuk hilang? Jangan risau pelanggan kami telah membuktikannya dengan Magic Skincare parut jerawat pudar dengan mudah .


Magic Skincare mengandungi 3 item terdiri daripada Magic Cleanser, Magic Cream (day) dan Magic Whitening (night) Satu set berharga Rm100 untuk pesanan boleh terus whatsapp 014-9659831(Tya) 




Parut Jerawat


Parut jerawat telah pudar setelah menggunakan Magic Skincare. Pelangan mempercayai Magic dan dengan izin Nya kulit pelanggan kembali normal. Parut semakin pudar. Anda bila lagi? Whatsapp saya 014-9659831 utk keterangan lanjut.






Masalah Kulit Sunburn

Siapa yang pernah mengalami masalah sunburn atau ayat melayu nya kulit terbakar. Kepada tegar tegar Pulau dan suka melawat kawasan pulau atau tempat yg panas panas jangan risau lagi kerana Magic Skincare sudah membuktikan mampu merawat masalah tersebut dimana telah menghantui hidup anda selama ini. Hehe..

Taraaaa!!!!!!


Yang sebelah kiri menunjukkan masalah kritikal beliau sehingga kulit menjadi hitam kesan daripada panahan cahaya matahari. Ish takut plak .. Setelah menggunakan Magic Skincare selama 8 hari sahaja kulit yg kehitaman telah beransur hilang!!!!!!




Taraaa lagi!!!!!!

Setelah 23 hari kulit sudah kembali normal. Okey sejujurnya saya pun terkejut dengan perubahan yg benar benar berkesan dan gembira kerana saya dapat membantu masalah pelanggan tersebut.

Dibawah perbualan antara saya dan pelanggan.




Terima kasih kerana mempercayai Produk Magic Skincare dimana mampu merawat segala masalah kulit anda. Syukur Alhamdulillah ..


Berminat dengan produk Magic Skincare? Whatsapp 014-9659831 ☺️ 



Saturday, 12 December 2015

Jerawat kecut disekitar dahi

Jerawat kecut dengan mudah setelah menggunakan Magic Skincare. Bukti bergambar dari pelanggan kami.


Tertarik dengan testimoni kami? Mahu kulit gebu gebas juga? Jangan malu-malu jom hubungi kami atau lebih mudah whatsapp kami 014-9659831.



Testimoni jerawat kecut


Suka sangat bila customer pm kita untuk bagitahu jerawat sudah kecut. Happy 😍😍😍


Anda ingin mencuba produk misteri ini? Hubungi saya 014-9659831 atau terus ke laman instagram saya @magicskincareofficial . 


Ala.. nak tahu sangat produk apa? Okey saya bagitahu... (tak sabar betul korang nie ngeh... ngeh..ngeh..)


Taraaaa!!!! Skali ngan testimoni bergambar customer yang pernah menggunakan Magic Skincare. Masalah jerawat yang merisaukan membantu mereka tersenyum. Berikut kebaikan Magic Skincare:-




Thursday, 10 December 2015

Kata kata pengguna Magic Skincare

Testimoni yang diberikan pelanggan begitu mengangumkan. Magic Skincare terdapat dalam satu set terdiri daripada:-

1. Magic Cleanser 
2. Magic Cream (day)
3. Magic Whitening (night)

Terbukti berkesan dan mampu merawat segala masalah kulit termasuk jerawat , jeragat, kulit kusam dan sensitif.




Sehari Jerawat Sudah Kecut

Macam tidak percaya tetapi itulah yang dialami sendiri oleh pelanggan kami! Jerawat kecut dalam masa satu hari !

Bukan mudah untuk mengecutkan jerawat kerana ianya mengambil masa yang lama. Tetapi dengan menggunakan Magic Skincare jerawat mudah kecut !


Magic Skincare mengandungi herba mas cotek yang mampu mengecutkan jerawat. Kandungan antiseptik yang terkandung didalam herba mas cotek begitu mudah menghapuskan bakteria jahat dari jerawat.


Parut juga boleh pudar dalam masa satu hari! Nah bukti dari pelanggan kami juga. 

Apa tunggu lagi???


Hubungi kami untuk keterangan lanjut dengan whatsapp ke 014-9659831 




Testimoni menggunakan Magic Skincare

Pengalaman menggunakan Magic Skincare selama 2 minggu membuatkan perubahan yang begitu drastik. Masalah jerawat yg tebal benar-benar menguji minda. 


Parut jerawat dan jerawat kecut dengan mudah setelah mengikut step yang telah diberi. 



Sebarang pertanyaan boleh lah menghubungi kami melalui whatsapp 014-9659831 untuk keterangan lanjut.

Petua jerawat kecut

Anda mengalami masalah jerawat yang serius? Pernah menggunakan pelbagai produk tetapi tidak berkesan?

Lihat list dibawah dan cuba baiki supaya kulit sentiasa cantik.

1. Elak menggunakan makeup tebal terutama sekali foundation dan bedak compact.

2. Cuci muka sebelum tidur (wajib)

3. Elakkan sebarang penggunaan krim sebelum tidur termasuk toner atau bedak sejuk. Cuma cuci muka sahaja.

4. Tidur awal jam 9 malam hingga jam 11 malam.

5. Elakkan dari mengamalkan supplement atau herba bagi menggelakkan perubahan hormon.

6. Sentiasalah menjaga kebersihan diri dan tenpat tidur.

7. Elakkan stress.

8. Lagi mujarab adalah dengan menyapu Magic Cream dari Magic Skincare.